lørdag 6. april 2013

Søtt og syrlig

Jeg har lenge hatt lyst til å prøve ut denne oppskriften fra kokeboka til Ina J Johnsen: Eltefritt brød og himmelske kaker. For en stund siden prøvde jeg ut brødet hennes som ble helt suverent. I dag var det sitron og limekake som sto for tur. Og ja, den ble supergod - frisk og lett på samme tid. Med litt pisket krem med revet sitronskall så er du himmelen. I hvert fall jeg som er så urolig glad i sitrus-smaker. Verdt å prøve ut med andre ord.

Foto Line Dammen
Foto Line Dammen


Sett ovnen på 180 grader og finn fram en form som måler ca 20x25 cm.
Dekk formen med bakepapir- og start med å lage røren. Start med å røre mykt smør og sukker hvitt. Bland deretter i ett og ett egg. Så tar du i det revet sitron og limeskall. Tilsett mel, bakepulver, valmuefrø og rør forsikitg rundt. Tilslutt heller du i sitrussaften. Deigen er litt tykk, det skal den være. Vend den over og fordel røren i formen. Sett kaken inn i en forvarmet ovn og stek i ca 35 minutter. Ta ut kaken og kjøl den på en rist. Glasuren lager du når kaken er ferdig avkjølt. 

Bland melis med sitrussafen og bre den over kaken. Jeg pisket krem og rev ytterligere litt sitronskall over kremen. Deilig og forfriskende!

Line


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar