torsdag 11. april 2013

Extra vergine

I går var jeg på pressevisning hos Oliviers & Co og smakte på deres nye olivenoljer. Og for en smak og for noen olivenoljer! Det var utrolig lærerikt og spennende å få høre om produksjon, opprinnelse, gode kontra dårlige olivenoljer og mye annet. Til slutt fikk vi smake på de ulike sortene som varierte i alt fra milde smøraktige smaker til andre med peppersmak og nøtter. En god olivenolje er en god investering i god helse og god mat. Det ble også smaksprøver på ulike crostini. En av oppskriftenen får du her - den kan virkelig anbefales. www.oliviers-co.no



          Pollichino fra Cicilia var interessant, kraftig og pepret på smak. Perfekt til salater eller en
          saftig biff.




                                Crostini med ertepuré, kremet chèvre og mynte
                                        
                                       200 g frosne erter grønne
                                       200 g hvit chévre
                                       1 dl mild olivenolje
                                       Havsalt fra Portugal O&CO
                                       Friske mynteblader

Ertepuré
Tin de frosne ertenen, deretter mikser du dem til puré i en foodprocessor eller med en stavmikser, sammen med 0,5 del olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Kremet chèvre
Skjær skallet av chèvreosten hvis den har det. Kutt biter og mos med gaffel og 0,5 fl olivenolje til en smidig krem.

Påfør 2 ts med chèvre på crostinien, deretter 1 ts ertepuré, hell over litt olivenolje og pynt med mynteblader.

                                                                       Line









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar