søndag 24. mars 2013

Quinoaburgere

Jeg har blitt helt hekta på quinoa. Quinoa er er super erstatter for ris og pasta, ikke minst er det veldig sunt, rikt på fiber, mettende, og glutenfritt. Du kan bruke det i alt fra salater, supper, grøt, kaker og som her - quinoakaker eller burgere om du vil. Bruk det du har av urter, grønnsaker, og ost eksperimenter deg frem til ulike burgere hver gang. Disse små kakene kan ligge noen dager i kjøleskapet og de kan fryses ned. Så lag derfor mange når du først er i gang. Server med en deilig salat og en dipp. Yummy!


Fot Line DammenDu trenger til ca 12-14 kaker:

1 pose med quinoa ca 350 gram, fås kjøpt i helsekostbutikker, store dagligvarebutikker og innvandrerbutikker
Kok etter anvisningen - ca 15 minutter med en buljongterning og la det bli kjølig.
4-5 egg
1/2 ts salt
I disse brukte jeg 2 håndfuller finskåret vårløk, en neve med fin skåret blomkål
en  stor neve med finrevet parmesan 

1 liten løk finhakket
3 hvitløkskløfter finhakket
100 gram griljeringsmel/ brødrasp
vann hvis du trenger det

Visp eggene, salt og bland i quinoaen i en store bolle. Finhakk urtene, grønnsakene og resten av ingrediensene og rør rundt - la røren stå i 5 minutter for å absobere til seg alt.
Lag små kaker med hendenen - ca 2,5 cm høye og -7 i diameter- du kan selvfølgelig variere på størrelsen. Du kkan tilføre mere griljeringsmel hvis røern er for tynn, og det motsatte egg eller vann hvis røren blir for tørr. Ta så og varm omm stekepannen- hell over litt olivenolje og stek ca 6 stk av gangen under medium varme- pass på at de ikke blir brent- la de steke i ca 7 - 10 minutter på hver side. 

Velbekomme

Line


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar