mandag 18. mars 2013

Curry i suppaJeg fikk besøk av en god venninne i helgen og da måtte jeg jo servere noe godt. Det var kaldt ute og jeg følte for å lage noe som varmet. Valget falt på en gul curry suppe som er enkel og kjapp og lage. Og, ja suppa varmet godt den- akkurat hva vi trengte. Her får du oppskriften. Til  4 personer.

Foto: Line Dammen


Dette trenger du: 

2 ss olivenolje
3 ss gul currypaste
2 bokser med kokosmelk
6 dl vann
2 buljongterninger
1 lime
2 ss fiskesaus
2 stykker med oksekjøtt -  ca 200 gram skåret i tynne skiver
1 stor gulrot
1 stor neve med sukkererter skåret i lange skiver
6 champigning skåret i fine skiver
3 hvitløkskløfter finhakket
1 liten løk finhakket
1halv søtpotet delt i to og skåret i tynne skiver
1 paprika skåret i tynne skiver
1 chili kuttet i tynne skiver
1 ss brunt sukker

3/4 pk med nudler
Pynt med koriander og ristede sesamfrø

Start med å å varme opp olivenoljen i en gryte. Deretter heller du oppi currypastaen. Rør rundt i ca 2 minutter. Hell så over hvitløken og løken og fres en liten stund. Hell over buljong, kokosmelk og vann og rør rund til alt er godt blandet. Skvis over saften av en lime og putt i fiskesausen. La suppen nå kokepunktet og skru ned varmen. Ta i sukkeret. Hell over alle grønnsakene og la de trekke et par - tre minutter til grønnsakene er møre. Så tar du gryten til side og heller over kjøttskivene. La det trekke et par minutter. Da er suppen  klar til servering. Kok opp nudler. Lag porsjonskåler med litt nudler i bunn, deretter suppen og pynt med koriander, chili og ristede sesamfrø. 

Den gule curryen kan erstattes med rød. Men pass på - da bør du kanskje ta litt mindre enn beskrevet her da den er litt sterkere. 

LineIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar