Risotto med eple og gorgonzola
Foto Line Dammen |
Risotto med eple og gorgonzola
4 porsjoner
4 dl arborioris
1 dl hvitvin
2 ss olivenolje
2 ss med creme fraish
1 kvist med rosmarin
1 liter kokt vann
2 terninger hønsebuljong
3 selleristang- stenger
2 hvitløkskløfter
2 charlottenløk
1 sitron
2 epler ( Granny Smith eller røde harde epler)
2 ss sesamfrø
50 gram parmesan
pepper
salt
150 gram gorgonzola eller annen blåmuggost
Start med å finhakke hvitløken og skjær selleristangen i tynne tynne skiver. Samtidig tar du et halvt eple med skallet på og skjærer i tynne skiver. Resten skreller du og skjærer i små terninger. Legg til side. Riv nå skallet fra sitronen og del så sitronen i to og skvis saften over eplene og la ligge.
Ta en medium stor kjele og sett på varmen. Hell i olivenoljen. Når det har blitt varmt tar du i selleribitenen, hvitløken og charlottløken og rosmarinen. Fres et par minutter på svak varme. Det skal ikke bli brunt. Så tar du i risen og rører godt rundt i et par minutter, også på svak varme. Hell nå over hvitvinen og la den absorbere under svak varme.
Nå skal du spe på med vann blandet med buljong, bare litt og litt av gangen i ca 15 minutter, under middels varme til den har blitt al dente. Etter ca 15 minutter heller du oppi eplebitenne og smuldrete biter av gorgonzola. La det putre på svak varme i ca 5 minutter mens du rører. Kjenn om eplebitenen er blitt litt myke. Salte, peppre og ta i creme fraiche og 4 ss med parmesan.
Lag porsjonsskåler til servering. Pynt med ristede sesamfrø, epleskivene, parmesan og noe grønt på som frisker opp.
4 porsjoner
4 dl arborioris
1 dl hvitvin
2 ss olivenolje
2 ss med creme fraish
1 kvist med rosmarin
1 liter kokt vann
2 terninger hønsebuljong
3 selleristang- stenger
2 hvitløkskløfter
2 charlottenløk
1 sitron
2 epler ( Granny Smith eller røde harde epler)
2 ss sesamfrø
50 gram parmesan
pepper
salt
150 gram gorgonzola eller annen blåmuggost
Start med å finhakke hvitløken og skjær selleristangen i tynne tynne skiver. Samtidig tar du et halvt eple med skallet på og skjærer i tynne skiver. Resten skreller du og skjærer i små terninger. Legg til side. Riv nå skallet fra sitronen og del så sitronen i to og skvis saften over eplene og la ligge.
Ta en medium stor kjele og sett på varmen. Hell i olivenoljen. Når det har blitt varmt tar du i selleribitenen, hvitløken og charlottløken og rosmarinen. Fres et par minutter på svak varme. Det skal ikke bli brunt. Så tar du i risen og rører godt rundt i et par minutter, også på svak varme. Hell nå over hvitvinen og la den absorbere under svak varme.
Nå skal du spe på med vann blandet med buljong, bare litt og litt av gangen i ca 15 minutter, under middels varme til den har blitt al dente. Etter ca 15 minutter heller du oppi eplebitenne og smuldrete biter av gorgonzola. La det putre på svak varme i ca 5 minutter mens du rører. Kjenn om eplebitenen er blitt litt myke. Salte, peppre og ta i creme fraiche og 4 ss med parmesan.
Lag porsjonsskåler til servering. Pynt med ristede sesamfrø, epleskivene, parmesan og noe grønt på som frisker opp.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar