fredag 15. mars 2013

Sjokobombe

Foto: Line Dammen

Her forleden ville jentene mine bake, og valget falt selvfølgelig på en sjokoladekake. Kokebokforfatter og tv kjendis Leila Lindholm er en av mine favoritter. Hun er helt rå til å bake kaker og annet godt. Denne oppskriften på brownies med himmelsk topping er fra Leilas bok, Leila baker mer. Og kaka, den ble helt nydelig og gikk ned på høykant.

Brownies
350 g mykt smør
6 dl sukker
3 dl kakao
1 dl lys sirup
1/2 ts salt
6 egg
3 dl hvetemel

Sjokaldetopping
125 g mykt smør
9 dl melis
1 1/2 dl kakao
2 ts vaniljesukker
200 g filadelfiaost
1 ss varm kaffe

Forvarm ovnen til 180 grader. Visp så smør og sukker til det blir lyst og luftig. Ha i kakao, sirup og salt.
Bland i eggene, ett om gangen. Ha melet i røren til slutt. Legg bakepapir på bunnen av formen på ca 30 x 24 cm. Stek kaken i ovnen i 30-35 minutter. Stikk en pinne i for å sjekke om den er stekt. Den skal  være litt klissete. Er formen større, kan kaken stekes litt korter tid.

Glasuren lager du ved å vispe sammen smør, melis, kakao og vaniljesukker til det får en kremaktig konsistens. Ha så i kremost og kaffe og pisk til en jevn glasur. Bre utover kaken når den er kjølig. Og nyt.

Line

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar