mandag 13. mai 2013

Ukas spiselige


Søndag morgen gikk det opp for meg at det var ganske så tomt både i kjøleskapet og i brødboksen. Jeg gikk derfor i gang med å sjekke skafferiet og der fant jeg ut at kunne lage et par kjappe spiselige saker. Scones og nyrørt syltetøy! Etter 15 minutter ( hevefrie scones) var alt klart og varme frokostbrød lå på kjøkkenbordet. Nam...


                                                          Slik går du fram: 

                                                          6 dl mel ( totalt) - valgfritt
                                                          1 ss bakepulver
                                                          1 ts sukker
                                                          1/2 ts salt

Velg den eller de meltypene og kornene du ønsker - alt fra hvetemel til grovetyper. Bland i havregryn, nøtter, sjokolade, ost, kanel, annet krydder... alt ettersom hva du har for hånden og om du vil ha det søtt eller salt. Jeg brukte byggmel og toppet med valmuefrø. Det var det som lå i skuffen.

                                                          Til slutt tilsettes:
                                                          2 ss smeltet smør/margarin
                                                          2,5 dl melk

Elt alt sammen til en fin deig. Lag to runde flate emner som du skjære i fire med et snitt. Denne deigen blir til 2 emner- dobbler du oppskriften får du 4.

                                      Stekes midt i ovnen, 240 grader i ca 15 minutter. 


Her har jeg laget hjemmelaget syltetøy med frosne bær fra pose som jeg alltid har i fryseren. Varm opp ca. en dl bringebær og 1 dl jordbær i en liten kjele. Ca 5 minutter tar det. Ta til side og kjør stavmikseren rundt for å mose alt. Ønsker du det litt søtt tar du 1 ts sukker.


Vi led altså ingen nød søndag morgen. Med få ingredienser og lite budsjett ble vi mere enn mette. Ps: rundstykkene smaker veldig godt med salt pålegg til også.

Line



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar