fredag 31. mai 2013

På utstilling

Av og til slår Ikea til med noen virkelige godbiter. Sånn som dette skapet - Fabrikör! Jeg har alltid hatt en forkjærlgihet for medisinskap. Hjemme har jeg et gammelt medisinskap som farmoren min fikk fra Ullevål sykehus for mange år siden. Men jeg hadde ikke hatt noe i mot å ha dette på kjøkkent med glass og keramikk!

                                       Skapet finnes også i svart og grønt og koster kr 1350,-

                                                                     Line


onsdag 29. mai 2013

Fargeriket

Norsk Flora er en ny palett med farger fra Fargerike. Med inspirasjon fra blomster byr de på  friske fine farger i flere nyanser. Jeg falt for denne bleke rosafargen kalt Pelargonia. Hm... rosa kjøkkenvegg, skal det bli det det neste mon tro?

 Ganske fint med rustikke overflater og hvitt til blek rosa. Styling Christine Herra.

                                                                          Line


tirsdag 28. mai 2013

Svart-hvitt

Grafikeren Therese Sennerholt er sikkert kjent for mange. Hun lager utrolig fine grafiske kort og plakater. Nå har hun kommet med en helt ny kolleksjon som ikke skuffer denne gangen heller. Jeg tar gjerne en av dem opp på veggen min.




Plakatene kan du bestille her: http://www.theresesennerholtshop.se/echarge/

Fin kveld!


fredag 24. mai 2013

Fin dag til deg



Fine Little Day er et firma som er basert i Gøteborg. De lager fine interiør og hverdagsprodukter i krysningspunktet mellom dekorasjon og kunst. Mange har nok sett putene med trær som har blitt veldig populære. Nå har puten GRAN får selskap av puten BAR.


                                          Her har du kombinasjonen GRAN og BAR



Søt skål med retropreg og med innslag av natur også her.

Nå har GRAN også kommet i flere farger. Alle produktene og mange flere fine ting finner du i nettbutikken: http://www.shop.finelittleday.com/news/

God helg!







onsdag 22. mai 2013

Ich liebe Berlin




Juhu! Jeg skal til Berlin om tre uker. Min mor har invitert søsteren min og meg på en liten weeken-tur. Det blir nå tredje gang i løpet av ett år. Men jeg går ikke lei. Berlin er en utrolig fin by, med så mye å finne på, så mange deilige restauranter, så avslappet og så full av kultur, kunst, og historie. Med andre ord - her kjeder man seg ikke. Jeg lover å legge ut en fet guide fra byen når jeg er tilbake.



Det blir garantert mange kafé og restaurantbesøk. Her en deilig frappé fra en bar i Kreuzberg i fjor. Og i år blir det nye steder å teste ut. Min søster verdens beste reiseleder,er værre en meg til å orge så dette lover bra.


I april i fjor var vi utrolig heldige med været. Krysser fingrene for at sola slår til i år også. Her et pust i bakken utenfor samtidsmuseet Hamburger Banhof som er en gammel jernbanestasjon. Fantastisk sted med veldig bra utstillinger. More to come.

                                                                        Line

Fantasistakk


For mer enn 15 år siden fikk jeg en bunad av farmoren min. Det ble en Hallingstakk fra slektas hjemsted og bunaden sydde hun helt selv. Jeg må innrømme at jeg brukte den èn gang for så å henge den inn i skapet igjen leeeenge. Grunnen var at den var litt for enkel for min smak. Planen har i mange år  vært å pimpe den opp for å kunne ta den i bruk. 
Så endelig, gikk jeg i gang og kjøpte rosetekstil på Husfliden og silkebånd på Rainbow fashion ( indisk butikk) Resultatet er blitt en fantasibunad som jeg er veldig fornøyd med. 


Indiske bånd nederst på bunaden fra Rainbow fashion. Rosebåndet er ikke ulikt de som er å få kjøpt på Husfliden.


Roseforkle i ulltekstil fra Husfliden. Utrolig vakkert med store blomster i knalle farger.


Bakstykket er i flaskegrønn brokade med småblomstrete bånd.


Og her er resultatet ferdig til selveste 17 mai! Hurra!

Line



onsdag 15. mai 2013

Grønne fingre

Jeg nevnte for noen dager siden min venninne og hennes lille balkong som har fått et ansiktsløft med enkle midler. Ble veldig inspirert og har flere planer etter at jeg var innom.


Det skal ikke så mye til for å få det fint. 
Her er det brukt pallekarmer i stedet for pallekasser til benken. 
Bente har laget bunn og lokk og kledd de med plast for å kunne ha oppbevaringplass under.


Små kasser laget av resirkulret plank har blitt til fine blomsterkasser. Er du ikke like handy som Bente så bør du ta turen til Granit. De har så mye fint til uteplassen akkurat nå. Sjekk her:


Fin veggpynt til urter og redksaper



Ferdig svartbeiset pallekarm til urtebed eller til en benk slik som Bente sin!



Frisk chili rett fra urtekassa. På tide å så litt nå merker jeg.

Line






mandag 13. mai 2013

Ukas spiselige


Søndag morgen gikk det opp for meg at det var ganske så tomt både i kjøleskapet og i brødboksen. Jeg gikk derfor i gang med å sjekke skafferiet og der fant jeg ut at kunne lage et par kjappe spiselige saker. Scones og nyrørt syltetøy! Etter 15 minutter ( hevefrie scones) var alt klart og varme frokostbrød lå på kjøkkenbordet. Nam...


                                                          Slik går du fram: 

                                                          6 dl mel ( totalt) - valgfritt
                                                          1 ss bakepulver
                                                          1 ts sukker
                                                          1/2 ts salt

Velg den eller de meltypene og kornene du ønsker - alt fra hvetemel til grovetyper. Bland i havregryn, nøtter, sjokolade, ost, kanel, annet krydder... alt ettersom hva du har for hånden og om du vil ha det søtt eller salt. Jeg brukte byggmel og toppet med valmuefrø. Det var det som lå i skuffen.

                                                          Til slutt tilsettes:
                                                          2 ss smeltet smør/margarin
                                                          2,5 dl melk

Elt alt sammen til en fin deig. Lag to runde flate emner som du skjære i fire med et snitt. Denne deigen blir til 2 emner- dobbler du oppskriften får du 4.

                                      Stekes midt i ovnen, 240 grader i ca 15 minutter. 


Her har jeg laget hjemmelaget syltetøy med frosne bær fra pose som jeg alltid har i fryseren. Varm opp ca. en dl bringebær og 1 dl jordbær i en liten kjele. Ca 5 minutter tar det. Ta til side og kjør stavmikseren rundt for å mose alt. Ønsker du det litt søtt tar du 1 ts sukker.


Vi led altså ingen nød søndag morgen. Med få ingredienser og lite budsjett ble vi mere enn mette. Ps: rundstykkene smaker veldig godt med salt pålegg til også.

Line



Min kreative venninne

For mange år siden satt Bente Helstrøm og jeg og klekket ut en idé om å lage et kreativt julemarked med inspirasjon fra Designtorget i Stockholm. Sammen med Paul Løwe og Alexandra Villefrance startet vi eventyret Designernes eget julemarked http://www.dejm.no som umiddelbart ble en stor suksess. I dag er det bare Bente som er primus motor og som står bak hele arrangementet alene. Og det er fortsatt en stooooor suksess. I helgen hadde hun arrangert loppemarked i sitt eget nabolag og jeg måtte selvfølgelig titte innom. Det ble boller og saft, og et par rekvisitter med under armen hjem. Jeg tok også noen bilder av Bentes gode ideer som var spredt rundt i leiligheten hennes.


                  Stikksag er Bentes gode venn. Med den lager hun små skulpturer rundt i heimen.


Små trær er fint som pynt, laget av resirkulert plank.


Papirroser limt på en grillpinne. Supert til 17- mai bordet i flere ulike farger.



Inspirasjonsboard rett på kjøkkenveggen. Bente har nemlig kjøpt seg hus på Cuba! Yes du hørte riktig. Så her henger planer for det nye feriehuset.




Og her har du multikunstneren sjøl. Til daglig jobber Bente som designer for La Mote og Pierre Robert. Men på fritiden står verken stikksag eller kreative krumspring stille. I morgen får du se litt av Bentes balkong - hvor hun også har laget noen fine, enkle og rimelige løsninger.

Line





In love with Kate

En av verdens mest ettertraktdede og  ikoniske modeller er Kate Moss. Hun ruler det meste, ikke bare på fashionscenen men også på interiørfronten. Sjekk ut disse fine tingene fra http://society6.com/ThreeofthePossessed/Kate-Moss-Abx_Pillow.  Milla Boutique i Oslo føres også mange av de samme tingene.

.





Så hvis du vil ha Kate i sofakroken, på skulderen eller i veska di så er det bare å ta for seg. Det er flust å velge  mellom.
Line

søndag 12. mai 2013

A room with a view


Det ble ingen hyttetur denne helgen som først planlagt. Konfirmasjon og andre ting holdt oss tilbake i byen. Men neste helg blir det opptil flere dager med øykos. 17- mai ettermiddag tar vi båten ut og strander for noen dager. Nå er det nok blitt masse grønt som har slått ut knoppenen sine der ute - det skal bli stas å se. Her er noen glimt fra et par uker siden da det slett ikke var mye til vårstemning ute.



Nesten vinteraktig feeling- men vi er i midten av april - tro meg. Her er utsikten fra hyttevinduet.


Ella derimot har vår i håret - og nyter utsikten.


Denne koppen - med kaffe ble nytt i sofakroken med blikket vendt ut mot havet ( indre Oslofjord)


Line


Skodrøm

Vanligvis går jeg ikke i høyhelte sko til daglig. Det hender jeg slår til på jobben og kommer med litt opp i høyden, det skal sies. Det er jo utrolig fint med litt hæler! Med en gang regnet har gitt seg og jeg kan gå tørrskodd så blir det høye hæler på meg. Liker disse fra Zara med fin ankelrem. Passer spesielt fint til jeans i ulike farger med en tøff t- skjorte, og en fin jakke til. www.zara.com



Det blir forhåpnetligvis litt flere innlegg i uken som kommer. Jeg har vært opptatt med å sy meg bunad blant annet. More to see later...




mandag 6. mai 2013

Hagearbeid med stil

Det er mye hagesyssel for tiden. Både på hytta og hjemme i bakgården. I morgen er det dugand og der skal det gjøres alt fra å anlegge urtebed til å montere nye hagemøbler. Jeg falt for disse fine hageredskapene fra Bolina - de trenger faktisk ikke se så kjedelige ut! www.bolina.no


                                                          Ha en fin dag i godvært. Line

søndag 5. mai 2013

UKAS OPPSKRIFT: Saftige muffins



I helgen ble det litt tid til baking og jeg prøvde meg på store muffins med deilige bær. Og jeg lover de ble supergode og gikk ned på høykant. Har du lyst til å prøve så finner du oppskriften under. 
Foto Line Dammen


                                                                        0ppskrift til 10 store muffins

200 g hvetemel2 ts bakepulver
150 g sukker
2 store egg
1 ts vaniljesukker
1 dl h-melk eller matfløte
150 g smør
200 g frosne bringebær


Visp egg og sukker til myk eggedosis. Smelt smøret, tilsett melken og vend blandingen inn i eggedosisen.
Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Vend alt hurtig sammen, bland til slutt inn bringebær og sjokolade.
Sett muffinsformene i et muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle. Stek muffinsene ved 200 grader midt i ovnen. Avkjøl på rist. 
Bruk frosne bær for at bærene skal holde seg hele. Husk at du kan variere oppskriften med andre bær som for eksempel blåbær.

torsdag 2. mai 2013

Jeg vil ha en hammock!

MEN det er sannelig ikke lett å finne en som er fin. Er det noen som har noen gode tips til hvor jeg finner en enkel og tidløs variant så rop ut. Fant denne fra Plantasjen som kan bli fin hvis den pimpes opp med noen fine puter og kanskje et enklere trekk. Hm... jeg må tenke litt på denne.


         

 Noen innspill til hva jeg kan gjøre for å få den hakket finere og mere  spennende?




Er veldig glad i dette bildet av mamma og pappa fra 70- tallet. Og hva sitter de i. Jo en hammock selvfølgelig! God helg!